Exportera mallar

From Template Wiki, a repository of MediaWiki templates.
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Porting templates and the translation is 100% complete.
Other languages:

Enklare mallar kan kopieras och klistras in men för såna som infogar från andra mallar är det bara möjligt med exportering och importering. Det är enklare att hämta mer komplicerade mallar från Wikipedia än att skapa dem från grunden, där avsevärt arbete redan har lagts på att utveckla och testa dem.

Exportera

För att t.ex. återanvända mallar och Lua-modeller från Wikipedia, gå till Special:Export där. I rutan "Lägg till sidor manuellt:" skriv in namnen på de krävda mallarna, bocka i alla tre rutorna och tryck på Exportera.

Importera

Endast administratörer på en wiki kan använda Special:Import. Du kan importera valfria mallar mellan wikier genom att helt enkelt gå till Special:Import på din wiki och använda formuläret längst ner på sidan. För varje mall du som ännu inte finns på den här wikin kan du skapa en uppgift att lista dem på Phabricator.

Anpassa

Mallar specifika för en webbplats behöver anpassas för mer allmänt bruk, genom att t.ex. byta ut Wikipedia mot {{ns:Project}} och Wikimedia mot Miraheze, osv.

Inkludera också JavaScript och formatmall

Kontrollera och kopiera alla nödvändiga JavaScript från MediaWiki:Common.js och alla relevanta stilar från MediaWiki:Common.css.

Licens

På grund av CC-BY-SA-licensiering måste överväganden av tidigare redaktörer erkännas. Här följer en lista över källor och attributionsmallar för att skriva in längst ner på sidor, (men inte undersidor) t.ex. innan </noinclude>: